Együttműködés a Pekingi Egyetemmel

Egyetem

A jövőben több kínai hallgató érkezhet az Állam- és Jogtudományi Karra, a debreceni diákok pedig a pekingi jogi kar oktatási programjában vehetnek részt.

Közös kutatások, tanulmányutak, hallgatók és oktatók cseréje egyaránt részét képezi annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara a Pekingi Egyetem Büntetőjog-tudományi Karával kötött Debrecenben.

Bartha Elek rektorhelyettes a megállapodás aláírásakor kiemelte, hogy a Debreceni Egyetemen több mint száz ország 3750 külföldi hallgatója tanul, a kínai diákok száma meghaladja a százat, ami tovább emelkedhet a pekingi kapcsolatnak köszönhetően.

– A két intézmény közötti együttműködés alapját az teremtette meg, hogy tavaly egy, a pekingi intézményben végzett hallgató megkereste a debreceni jogi kart, hogy büntetőjogi kutatásait az Állam- és Jogtudományi Kar doktori iskolájában szeretné folytatni, idén szeptemberben pedig meg is kezdhette tanulmányait a Debreceni Egyetemen – tájékoztatott Madai Sándor, a Büntetőjogi és Kriminológiai Tanszék vezetője.

Zhao Bingzhi, a kínai egyetem dékánja a debreceni partner tanszék két munkatársának nyújtott át meghívást a jövő év augusztusában Pekingben zajló nemzetközi büntetőjogi konferenciára.

Az együttműködésnek köszönhetően a debreceni hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a pekingi kar oktatási programjában, illetve a jövőben további kínai hallgatók is érkezhetnek az Állam- és Jogtudományi Kar angol nyelvű graduális és PhD programjába.

unideb.hu