A Debreceni Egyetemé a legnépszerűbb facebookos oldal

Egyetem

A Debreceni Egyetem hivatalos Facebook-oldala a legnépszerűbb a hazai felsőoktatási intézmények közösségi oldalai között.

A Debreceni Egyetem a hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként jelent meg a világ egyik legnagyobb közösségi portálján 2011. május 4-én. Az intézmény Facebook-oldala kezdetben is nagyon sok érdeklődőt vonzott: alig tíz nap alatt elérte az ötezres taglétszámot, egy év múlva pedig már meghaladta a 13 ezret.

Az oldal nem csak az egyetem magyar és külföldi hallgatói körében népszerű, de egyre több oktató és volt hallgató is rendszeresen látogatja. Természetesen a legtöbb LIKE és a magas látogatottsági szám mindig július végén jellemző, hiszen a felvételt nyert gólyák és szüleik nagy számban keresik az egyetemi oldalakat. Ilyenkor több kérdés is érkezik az oldal szerkesztőihez a leendő első évesektől.

Így történhetett meg az is, hogy július 31-én este már átugrotta a 30.000 kedvelőt az egyetem Facebook-oldala, amellyel továbbra is toronymagasan vezeti látogatottságban és kedvelőkben a hazai felsőoktatási intézmények között a mezőnyt.

A Debreceni Egyetemhez hasonló nagyobb hazai egyetemek közösségi oldalainak – mint például az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, amely több profillal is megtalálható a Facebookon – átlagosan 7-11 ezer kedvelője van. A Szegedi Tudományegyetem oldalát 13 ezren „lájkolták”, a Pécsi Tudományegyetem kedvelőinek a száma 7 ezer. A kisebb hazai intézmények esetében 4 és 14 ezer között vannak az oldalkedvelések.

A Debreceni Egyetem közösségi oldalán az intézménnyel kapcsolatos alapvető információk mellett, egyetemi hírek, pályázatok, események, fotóalbumok és az egyetem YouTube-csatornájának videói is megtalálhatóak, de rendszeresen itt tájékoztatják az érdeklődőket az egyetemen zajló események élő közvetítéséről is, mint legutóbb a diplomaosztókról.

Sőt, az elmúlt 4 évben már több alkalommal is szolgált az oldal szavazások és nyereményjátékok színhelyéül. Itt szavazták meg például, mi legyen az egyetem hivatalos kabalafigurájának a neve, tavaly pedig karneváli játék indult az oldalon, amelyen több szerencsés nyert ajándékot a sorsoláson.

Az oldal szerkesztői folyamatosan újabb és újabb fejlesztéseken dolgoznak, hogy a látogatók a fontos információk mellett, minél több színes és érdekes tartalmat találjanak a Debreceni Egyetem Facebook-oldalán.