Továbbra is az élmezőnyben a Debreceni Egyetem

Egyetem

Megőrizte tavalyi helyezését a Debreceni Egyetem a QS University Rankings feltörekvő európai és közép-ázsiai intézmények nemzetközi mezőnyében.

QS Quacquarelli Symonds-t 1990-ben alapították, és azóta a világ egyik vezető elemzőjévé vált. Rangsoraihoz – amelyet azzal a céllal hoznak nyilvánosságra, hogy világszerte segítsék a hallgatók intézményválasztását – több millióan férhetnek hozzá az internet segítségével.

Az első 100-ban 7 magyar egyetem, a listán összesen 8 hazai intézmény szerepel. A top 50-ben 5 magyar egyetem található, a Debreceni Egyetem megőrizte tavalyi 29. helyét. A legjobb ötvenben van a Szegedi Tudományegyetem (15), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (22), az Eötvös Loránd Tudományegyetem (27) és a Budapesti Corvinus Egyetem (41).

Az összesített lista első helyén változatlanul a Moszkvai Lomonoszov Állami Egyetem áll, továbbra is ezüstérmes a Novoszibirszki Állami Egyetem, míg a dobogó harmadik helyére az ugyancsak orosz Szentpétervári Állami Egyetem került.

A teljes lista ide kattintva olvasható.