Eurostat: közel 20 ezer kísérő nélküli kiskorú kért menedéket tavaly az EU-ban

Közel 20 ezer kísérő nélküli kiskorú kért menedéket tavaly az Európai Unióban, ez nagyjából kétharmada az előző évben regisztrált adatoknak, és alatta van a 2014-es számoknak – írta pénteki jelentésében az uniós statisztikai hivatal (Eurostat).

Porosenko ígéretet tett a kisebbségi jogok tiszteletben tartására a nyelvtörvény elfogadása után

Petro Porosenko hivatalban lévő ukrán elnök a nyelvtörvény parlamenti elfogadása után csütörtökön köszönetet mondott Ukrajna oroszajkú állampolgárainak, amiért megértéssel állnak hozzá az ukrán nyelv támogatásának szükségességéhez, és ígéretet tett arra, hogy tiszteletben fogják tartani azoknak az embereknek a jogait, akik oroszul vagy más nyelven beszélnek.

DÖNTS A JÖVŐDRŐL! – Az Európai Parlament egy hónappal a választások előtt rövidfilmet mutat be

Egy hónappal a május 23-26-i európai választások előtt az Európai Parlament bemutatja a választási részvételre sarkalló Dönts a jövődről! című filmet. A rövidfilm a közelgő európai választásokon való részvételre buzdít, miközben a néző figyelmét a választás következményei által leginkább érintettekre: a következő generációra irányítja. A Frédéric Planchon rendezte film az újszülött világrajövetelének magával ragadó, gyönyörű […]