Kétnapos gasztronómiai fesztivált tartanak hétvégén Balatonfüreden

Gasztro

Kétnapos gasztronómiai fesztivál helyszíne ezen a hétvégén Balatonfüred. A szombaton délelőtt kezdődő programsorozatra koncertekkel is várják az érdeklődőket – tájékoztatta a fesztivál szervezője az MTI-t.

Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, hogy első alkalommal, hagyományteremtő szándékkel rendezik meg a Füred Gastro fesztivált a Vitorlás téren, ahová a régió tíz étterme és borászatai hozták el kínálatukat.

Mint mondta, a vadételeké a főszerep, a kínálatban megtalálhatók egyebek mellett a vaddisznó-, szarvas- és vadkacsahúsból készült ételek, ezen kívül két helyi cukrászda és egy pékség is kínálja majd édességeit. Az éttermek kiválasztásában a Pannon Gasztronómiai Akadémia (PGA) vállalt szerepet.

A programok szombat délelőtt óriásbábos utcaszínházzal kezdődnek. Fellép a Füred Dixie, a Holló muzsikások, lesz Waldeck koncert és színpadra lép a Deladap csapata is. Vasárnap a Budapest Bár ad koncertet, majd Huzella Péter bordalos műsora várja az érdeklődőket.

A megváltott belépő érvényes a koncertekre, és a jegy ellenében kedvezményesen lehet megtekintheti a Vaszary Galériát és a Jókai villát.