Több, mint 6 milliárdért kelt el az IT Service debreceni irodaháza

Gazdaság
A Pallas Athéné-alapítvány vásárolja meg közel 6 és fél milliárdért azt az irodaházat, melynek bérlője az IT Service Hungary Kft.

A jegybanki alapítványok figyelembe véve az Európai Központi Bank észrevételeit, államkötvény portfóliójuk egy részét hozamtermelő ingatlanbefektetések céljára csoportosítják át – jelentették be ma Budapesten egy sajtótájékoztatón.

A Pallas Athéné alapítványok budapesti irodaházak mellett egy debrecenit is megvásárolnak. A Debreceni Innovációs Tudásparkban működő háromszintes irodakomplexum jelenlegi bérlője az IT Service Hungary (ITSH) Kft., Magyarország legnagyobb infokommunikációs munkaadója. Az IT Service Kft-nél 1500-an dolgoznak.

Az épületet az alapítványok a Hun-Office Kft-től vásárolják meg 20 millió 400 ezer euróért, ami a mai árfolyamon számolva 6,4 milliárd forintot jelent.

A 13 ezer 600 négyzetméter hasznos alapterületű épületegyüttes 1500 fő befogadására alkalmas. A komplexum a legmodernebb műszaki és környezettudatos elvárásoknak is megfelel. Több „zöld” elismerést is elnyert. Az ITSH 2015-ben stratégiai együttműködési megállapodást kötött Magyarország kormányával a nemzetgazdaság fejlesztése érdekében – hangzott el a tájékoztatón.

A vásárlások pénzügyi zárása a közeljövőben várható, amelyhez a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása szükséges.