Profi táncosok standard Európa-bajnokságának ad otthont Debrecen

Helyi hírek Kultúra

Profi táncosok standard Európa-bajnokságának és latin Európa Kupájának ad otthont Debrecen – jelentette be szerdán sajtótájékoztatón a szervező Valcer Táncstúdió művészeti vezetője.

Bíró Csaba elmondta: ilyen rangos nemzetközi táncversenyt legutóbb 1996-ban rendeztek Magyarországon. A vasárnapi viadalon 13 ország mintegy ötven párosa lép majd parkettre. A standard Európa-bajnokságon a nemzeti bajnokságok legjobbjai indulhatnak, így a magas színvonal garantált – fűzte hozzá.

Magyarországot két páros képviseli: a szentesi László Csaba-Páli Viktória kettőstől a szakemberek döntőbe jutást várnak, míg a debreceni Valcer Táncstúdió duójának, Budai Attilának és Barna Lillának ez lesz az első éve a profik között.

A latin Európa Kupán öt magyar páros – Budai Attila-Barna Lilla, Hancz Patrik-Hancz Bianka, Gellai Tamás-Vorobchenko Darya, Kiss Noel-Szőke Vivien, Kovács Gergely-Dudás Ágnes és Süttő Roland-Tombácz Anikó – vesz részt. Az Eb-n, illetve az EK-n a magyarokon kívül többek között Németország, Hollandia, Portugália, Románia, Finnország és Oroszország éltáncosait láthatja majd a közönség a debreceni Kölcsey Központban.

A nemzetközi viadalok kiegészítő programjaként hazai ranglistaversenyt is rendeznek, amelyen mintegy 100 páros indul majd. A Magyar Táncsport Szövetséggel közösen szervezett eseményen a kerekesszékes táncosok is összemérik tudásukat.