Elkezdődött a Mandolás utca építése

Helyi hírek

783.576.087 forintba kerül, az EU finanszírozza.
Az Epreskertben és a Tégláskertben élők mindennapi életének, a közlekedési lehetőségek bővítésének érdekében határozott az önkormányzat a Mikepércsi úti Tesco áruház mögötti körforgalomtól a Dobogó utcának a tégláskerti Halász utcáig való kiépítéséről, majd – körforgalmi csomópont létesítésével – a Halász utcától a repülőtér irányába egy új települési gyűjtőút, a Mandolás utca létrehozásáról.

A fejlesztéshez a TOP-6.1.1-15-DE1-2016-00001 azonosítószámú, Debrecen déli gazdasági övezet infrastruktúrájának fejlesztése című pályázati projekt nyújtott segítséget.

A beruházási projekt kivitelezőjének kiválasztása európai uniós értékhatárú nyílt közbeszerzési eljárás alapján történt  és 2018. március 12-én megkötötték a kivitelezési szerződést. A kivitelezés költsége bruttó 783.576.087 forint.

A megépítendő útszakasz hossza 1474 méter. Az úttest átlagosan 7,5 méter szélességű lesz, a Halász utcai csomópontban egy 12 méteres belső sugarú, 7 méter széles körpályájú, négyágú körforgalmi csomóponttal. Az út kivitelezésével egy időben épül nyílt-burkolt és zárt rendszerű csapadékvíz-elvezetés is. Az új úton lesz közvilágítás és zajlanak kertészeti, faültetési munkálatok. A teljesítési határidő 2018. november 12.

Az Új Főnix Terv részeként a közeli Gázvezeték utcán folynak jelenleg korszerűsítési munkálatok. A későbbiekben a Mandolás utcának a Halász utcai körforgalom és a Gázvezeték utca közötti szakasza is megépül, így az Epreskertben és a Tégláskertben élők sokkal biztonságosabban és gyorsabban tudnak kijutni a környék főútjaira, a Mikepércsi útra és a Gázvezeték utcára.