Tankcsapda

Nagy dobásra készül a Tankcsapda

Helyi hírek

A zenekar fennállásának 30. évfordulója alkalmából nem csak jubileumi koncertekkel készül.

Szeptember végén rendhagyó eseménysorozat kezdődött a Madách Színházban, néhány alkalomra a magyar rockzenekaroké a főszerep. A Madách Rockfesztivál keretén belül a híres zenekarok tagjai nemcsak koncerteznek, hanem interjúkat is adnak a színpadon.

Október 2-án a Tankcsapda tagjait is meghívták a színházba, akik ezúttal hangszerek nélkül érkeztek, ugyanis koncert helyett egy színpadi beszélgetésen vettek részt. Az Ezek mind mi vagyunk című eseményen Pócsi István kérdezgette a debreceni rockereket, akik azt is elárulták, mivel lepik meg a rajongókat a zenekar fennállásának 30. évfordulója alkalmából – írta a Blikk.

„Meg fog jelenni egy Lukács-whisky, amit ugye, nem lehet whisky-nek hívni Magyarországon, mert ez a név le van védve, úgyhogy tüzes víznek neveztük el”

– mondta Fejes Tamás, a zenekar dobosa. Azt is hozzátette, hogy az ital Lukács szája íze szerint készítik el. De nem ez lesz az egyetlen újdonság.A Tankcsapda az év végén kiadja az egész életművét pendriveon.Ez Magyarországon egyedülálló.

Az életműkiadvány három pendrive-ból fog állni, a zenekar első, második és harmadik évtizedének munkájával. Fejes Tamás elmondta, hogy a Tankcsapda valaha megjelentetett összes hanganyagát tartalmazza a szett.

Háromszor ötezer darab készül belőle és nem lesz utángyártva

–  mondta a dobos.

Azt is hozzátette, hogy nagyon büszkék a kiadványra, és dizájn tekintetében is jól sikerült a pendrive: piros-fehér-zöld színekben készülnek és három P betű köti össze őket.

A Tankcsapda jövőre lesz 30 éves, és a jubileummal kapcsolatos, koncerteket érintő tervekről is beszéltek. Egyelőre két koncert ismert teljes részletességgel: az egyik május 3-án lesz a Barba Negrában, a másik pedig május 4-én a Budapest Parkban.

„Hogy ha össze akarjuk kötni az idei Lukács fél évszázad-évet a jövő évi Tankcsapda 30. jubileummal, akkor ezt mi egy huszáros vágással úgy oldjuk meg, hogy december 31-én, szilveszterkor még Lukács 50 koncertműsort játszunk Debrecenben, a Roncsbárban, majd, hogy túlságosan ne sz.rozzunk, január 1-jén itt, Budapesten megtartjuk az első Tankcsapda 30 jubileumi élő koncertet

– mondta Lukács László, a zenekar frontembere. Sidlovics Gábor (Sidi), a zenekar gitárosa azt is hozzátette, hogy lesz még egy különleges esemény 2019-ben, amit a héten ki is hirdetnek. „Október 5-éna honlapunkon és a Facebookon is nyilvánossá teszünk egy jövő évi rendezvényt,ami szintén nagyon érdekes lesz. Úgyhogy pénteken érdemes lesz majd szétnézni majd az oldalunkon” – mondta a gitáros.