Hajdúböszörményi Balogh Soma

Nemzeti Tehetség Programba került a TV2 felfedezettje, a hajdúböszörményi Balogh Soma

Helyi hírek Kultúra

Második alkalommal vehette át a Nemzet fiatal tehetségeiért ösztöndíjat pénteken, az Emberi Erőforrások Minisztériumában a debreceni Lilla Téri Két tannyelvű Általános Iskola és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Könnyűzenei Képzési Központjának 13 éves hallgatója, Balogh Soma.

A hajdúböszörményi születésű dobos tehetséget 2016-ban a TV2 tehetséggondozó műsora, a Kismenők fedezte fel. A fiatal rocker dobos a múlt hétvégén ott volt a Manchesterben zajló Young Drummers 2019 és a UK Drum Show nevű rendezvényeken is.

Ekkor többek között olyan dobosoktól leshette el a szakma fortélyait, mint Nicko McBrain (Iron Maiden), valamint Benny Greb és Jojo Mayer. Néhány hete pedig a MOL Alapítvány felkérésére a Tankcsapdával és Somával közös videóban kereste a fiatal tehetségeket az aktuális pályázatára.

 

A tini tehetség most kezdete az Új szemesztert a DE Zeneművészeti Kar Könnyűzenei Képzési Központjában. A Nemzeti Tehetség Programot – amelyet az Országgyűlés 2008-ban ötpárti konszenzussal fogadott el – a személyi jövedelemadó egy százalékával lehet támogatni, az összegyűlt összeget a kormány megduplázza. A pályázat idei keretösszege 345 millió forint volt. Az odaítélt támogatásaik révén a nyertesek finanszírozhatnak például magánórákat, versenyrészvételt, de lehet hangszert vagy számítógépet is vásárolni.