Rosszul mérte fel a teherautó-sofőr a távolságot, nekiütközött a mozdony

Helyi hírek Ország

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat az ellen a tehergépkocsi vezető ellen, aki munkavégzése során nem tartott kellő távolságot a vasúti pályatesttől és az arra közlekedő személyvonat mozdonya a teherautó hátsó részének ütközött.

A vádlott tehergépjármű vezetőként dolgozott a bűncselekmény elkövetésének időpontjában a Hajdúszoboszló és Kaba vasútállomások között történő vasúti pályatest felújításánál. 2018. június 15-én reggel 8 óra körüli időben a vádlott a nyitott tehergépjárművel zúzott követ szállított az építkezésre. Hajdúszoboszló felől haladt Kaba irányába a vasúti pályatest mellett az építőanyag szállítására kialakított földúton.

A két település közötti pályaszakasz egyik átjárójához érkezve megállt, kirakodásra várt. A megállás alkalmával azonban nagyfokú figyelmetlenség miatt nem észlelte, hogy az általa vezetett teherautó hátsó része részben fedi a vasúti pályatestet és a rövid időn belül arra közlekedő személyvonat mozdonyának első sarokrésze érintőlegesen nekiütközött a tehergépkocsi oldalfali biztonsági reteszének.

A baleset következtében személyi sérülés nem történt. A személyvonaton a baleset időpontjában a 3 fős vonatszemélyzeten kívül további 250 utas tartózkodott. A vádlott KRESZ szabályszegű magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban az iratok tartalma alapján pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.