Látta, hogy nehezen jár a debreceni bácsi, de segítség helyett meglopta

Helyi hírek Ország

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a sértett házában gondozóként mutatkozott be és miután az idős férfi őt beengedte a házába, tőle készpénzt lopott.

2018. augusztus 1-jén 14 óra körüli időpontban a vádlott egy debreceni ingatlan udvarán észrevette az idős sértettet, aki nehézkesen és lassan mozgott. Ekkor a vádlott a nyitott kapun át bement a ház bejáratáig. Az ajtóban találkozott össze a sértettel, akinek előadta, hogy takarítást és ebédkiszállítást vállal, ezért át kell néznie a lakást, látnia kell, hogy a sértett milyen körülmények között él.

A sértett a vádlottat beengedte, aki minden helyiségbe bement, szétnézett, hogy milyen értéktárgyat lophatna el.

A vádlott miután végigjárta a házat, odament a konyhában lévő sértetthez és közölte vele, hogy visszamegy a nappaliba, ahová ekkor már a sértett nem ment utána. A debreceni férfi a nappali szekrényen lévő, cukorkás papírba rejtett 60.000,- Ft-ot elvette, majd eltávozott a helyszínről.

A vádlott által az idős koránál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes sértettnek okozott kár nem térült meg.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a többszörös visszaeső vádlott ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban fegyház büntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt.