A Csodák Palotája a Velencei Biennálé Nemzetközi Gyermekkarneválján

Kultúra

A világ egyik legfontosabb kulturális intézménye, a Velencei Biennále idén 2019. február 23-25. között tizedik alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Gyermekkarnevált, melynek fókuszában idén a tudomány és a technológia áll.

Magyarország negyedszerre vesz részt a programon, 2016-ban Kecskemét városa mutatta meg sokszínű zenei kultúráját a magyar biennále irodának köszönhetően, 2017-ben és 2018-ban a Római Magyar Akadémia szervezésében a MOME és a szentendrei Skanzen hozott programot, Publishing Hungary Program támogatásával.
.
Idén a Római Magyar Akadémia a budapesti Csodák Palotájával együtt szervezte meg a magyar részvétet. A négynapos karnevál alatt, a Ca’ Giustianan termeiben (San Marco 1364/a) az előző évekhez hasonlóan tematikus foglalkozások várják a gyerekeket, amelyek ez alkalommal a Hack the Science! témakörre épülnek. A programon egy matematika, informatikai témájú kódfejtő szabadulószoba kerül bemutatásra illetve a foglalkozást tartók látványos kísérleteken keresztük bizonyítják be a résztvevőknek, hogy a világ érdekes.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.