Újszülött fejét vitte haza egy kutya Pásztón – már meg is van a gyanúsított

Ország

Újszülött-testrészt találtak Pásztón, a rendőrség emberölés miatt nyomoz – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Nágel Tamás elmondta: a főkapitányságra hétfő este érkezett bejelentés arról, hogy Pásztón egy újszülött testrészét találták meg. A rendőrség megkezdte a nyomozást, a halálesetet szakértők bevonásával, büntetőeljárás keretében vizsgálják – tette hozzá.

A Bors azt is tudni véli, hogy a tettes maga az édesanya volt. A pásztói asszony hétfő este szülés után levágta újszülött fia fejét, és egy ördögi tervet eszelt ki arra, hogyan elterelje magáról a figyelmet. Ennek ellenére a rendőrök elfogták – állítja a lap.

“A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába állampolgári bejelentés érkezett, miszerint Pásztó belterületén egy újszülött testrészét találták meg. Az elsődleges nyomozati cselekményeket és az adatgyűjtést hatóságunk megkezdte. Az eset körülményeit emberölés bűntett gyanúja miatt, büntetőeljárás keretében szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség. A nyomozás érdekeire való tekintettel, az üggyel kapcsolatban jelenleg egyéb információt nem áll módunkban kiadni”

– írta a lapnak Nágel Tamás sajtóreferens.