Eltévedt az idős bácsi

Rendőrség
Egy szolgálatba tartó hajdú-bihari rendőr vette észre azt az idős bácsit, aki kabát és cipő nélkül gyalogolt a 35-ös számú főút mellett.

Nagy Imre László rendőr őrnagy 2015. február 20-án 6 óra 28 perc körüli időben, Hajdúböszörmény felől közlekedett személygépkocsijával a 35-ös számú főúton Debrecen irányába, amikor a Debrecen-Józsa előtti útszakaszon azt látta, hogy az út mellett egy idős férfi gyalogol vele szembe kabát és cipő nélkül, nyakában egy kockás pléddel.

A szolgálatba tartó hajdú-bihari rendőr gépjárművével megfordult és a bácsi segítségére sietett. A rendőr azonnal hívta a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, amelynek munkatársai értesítették az Országos Mentőszolgálatot. Az idős férfi nem tudta, hogy hol van, összefüggéstelenül beszélt. A rendőr őrnagy ráterítette a bácsira a plédet és a szolgálati kabátját, hogy átmelegedjen, majd beültette őt az idő közben a helyszínre érkező debreceni rendőrök szolgálati gépjárművébe. A járőrök megállapították, hogy a 79 éves férfi a közelben, Debrecen-Józsán lakik és feltételezhetően eltévedt. A mentőszolgálat munkatársai a bácsit további ellátása céljából kórházba vitték.