Lefoglalt ékszerek tulajdonosait keresi a rendőrség

Rendőrség
A rendőrség országszerte ékszerek tulajdonosait keresi, amelyhez a lakosság segítségét kéri.

A cikkhez kapcsolódó videó:

A Debreceni Rendőrkapitányság 09010/913/2014. bűnügyi számon lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást – fogvatartása mellett – a 47 éves V. Károllyal szemben. Az eddigi adatok alapján a férfi 2013. év eleje és 2015. év júniusa között az ország különböző településein követett el vagyon elleni bűncselekményeket.

A gyanúsított a bűncselekmények helyszíneire hasonló módszerrel – akrobatikus ügyességgel – jutott be. Jellemzően a lakóházak emeletére mászott fel, majd az ott található ablakokat, teraszajtót befeszítve jutott be a lakásokba. Főleg a lemezszekrényeket és széfeket kereste, amelyekből kizárólag készpénzt, értékes órákat és ékszereket tulajdonított el. A betöréseket többnyire hétvégén, vagy ünnepnapokon, az éjszakai órákban követte el, amikor a sértettek nem tartózkodtak a családi házukban.

Az Országos Rendőr-főkapitányság összehangolt rendőri intézkedésekkel, az érintett rendőri szervek szorosabb együttműködésével, valamint a központi szervek szakmai támogatásával kezdte meg az elkövető felkutatását és azonosítását az ország valamennyi megyéjét érintően, amely eredményeképpen V. Károly a nyomozók látókörébe került. Az eljárás során feltárt bizonyítékok alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható több bűncselekmény elkövetésével, ezért 2015. június 12-én a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói elfogták. A férfinál a házkutatás során a debreceni nyomozók közel 100 millió forint értékű arany ékszert, órákat, több millió forint készpénzt és valutát foglaltak le.

A Debreceni Rendőrkapitányságon a bűnjelként kezelt ékszerek közül többet is felismertek a sértettek, ugyanakkor számos olyan tárgy van még a rendőrség birtokában, melyek tulajdonosa ez idáig ismeretlen.

A rendőrség kéri, hogy aki a mellékelt képeken látható értékes órák és ékszerek közül bármelyiket felismeri és azt a fentiekben ismertetett módszerrel tulajdonították el tőle, jelentkezzen személyesen a sérelmére elkövetett bűncselekmény helye szerint illetékes rendőrkapitányságon az ékszerek tulajdonjogát igazoló, illetve a rendelkezésre álló egyéb dokumentumokkal, esetleg fényképekkel.

Lehetőség szerint írjon e-mailt az orfkkoordinacio@orfk.police.hu címre, amelyben megadja nevét, lakcímét, elérhetőségi adatait, valamint az ügyében eljáró nyomozóhatóság nevét és az ügyszámot. A rendőrség munkatársai rövidesen felveszik a kapcsolatot Önnel. Amennyiben nem áll módjában személyesen vagy e-mail útján kapcsolatba lépni a rendőrséggel, hívja a 107 vagy 112 segélyhívó telefonszámot.

A cikkhez kapcsolódó dokumentumok: