Megverte a buszsofőrt – vádat emelnek ellene

Rendőrség

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 46 éves V. Bálinttal szemben.

Állampolgári bejelentés érkezett 2016. április 5-én 20 óra körül a rendőrségre arról, hogy Debrecen, Kassai út végén lévő buszmegállóban egy ismeretlen bántalmazta a buszsofőrt, majd a férfi leszállt a járműről és elmenekült. A rendőrök a helyszínre mentek és mentőt hívtak a sofőrhöz, aki az orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az adatgyűjtés során a járőrök megállapították, hogy a támadó a Salakos utcában szállt fel a buszra, majd odalépett a vezetőfülkéhez és minden előzmény nélkül ököllel többször megütötte a sértettet. A kapott személyleírás alapján a nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 46 éves hajdúsámsoni lakost. A körzeti megbízottak V. Bálintot 2016. április 13-án elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. A gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A rendőrség a férfival szemben – szabadlábon hagyása mellett – folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészségnek.