Őrizetben a felsőzsolcai dílerek

Rendőrség

A rendőrök Felsőzsolcán fogták el azt a férfit és fiát, akik a megalapozott gyanú szerint új pszichoaktív anyagot szereztek meg és adtak tovább, főként helyi lakosoknak.

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 45 éves férfival és 22 éves fiával szemben. A felsőzsolcai gyanúsítottak elfogásukig, 2019. június 19-ét megelőzően új pszichoaktív anyagot – herbált, kristályt – szereztek meg, majd továbbértékesítették azt, elsősorban környékbeli vásárlóiknak. Volt olyan fogyasztó, aki a szerhasználata után rosszul lett, majd kórházba kellett szállítani.

A dílerek elfogásához szervezett akcióban a Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Alosztály és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság „Bükk” Közterületi Támogató Alosztály munkatársai vettek részt.

A házkutatást követően a nyomozók a két férfit előállították a rendőrségre. A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói az őrizetbe vett gyanúsítottakkal szemben előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására az ügyészségen.

felsőzsolca