Elfogadhatatlan kockázat

Rendőrség

Útépítő munkást ütött el egy ittas sofőr Novjidrány és Garadna között. Az ittas járművezetők okozta balesetek megelőzése érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, vagy bódult vezetők kiszűrésére.

A megye útjain 2019. július 1-je és 7-e között száz közúti közlekedési baleset történt, ebből három balesetben ittas sofőr volt az okozó. Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után. Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Egy személygépkocsit vezető ittas sofőr 2019. július 7-én 17 óra 45 perckor Novjidrány és Garadna között elütött egy útépítésen dolgozó munkást. A gyalogos súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az Encsi Rendőrkapitányság a 28 éves tiszakarádi férfival szemben járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A járőrök az adott időszakban ugyanakkor tizenkilenc ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan, vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.

A hatósági ellenőrzések célja a kiemelt közlekedési szabálysértéseket szándékosan megszegő sofőrök és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése, ezzel a balesetek megelőzése, a tiszta és biztonságos közlekedésért.

…hogy mindenki hazaérjen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.