Magabiztos debreceni győzelmek

Sport

Fölényes sikert értek el a Debreceni Egyetem csapatai: a DEAC férfi és női kosárlabdázói, valamint a DASE labdarúgói is nyertek a hétvégén.

Fölényes győzelem a hírös városban

 

Nagyarányú, huszonnyolc pontos győzelmet aratott a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a másodosztályú kosárlabda bajnokság vasárnapi játéknapján. Nagy Ágoston fiai ezzel a sikerrel már két fordulóval az alapszakasz vége előtt bebiztosították a felsőházi rájátszásban való szereplésüket. A hátralévő mérkőzések természetesen nem tét nélküliek, amennyiben egyet sikerül még nyernie a debreceni egyetemi alakulatnak, úgy biztosan a harmadik helyen végeznek.

 

KTE-Duna Aszfalt – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 69-97 (14-20, 21-22, 11-29, 23-26)

Nagy Ágoston vezetőedző: egy héttel ezelőtt nagyon sokat vett ki belőlünk a salgótarjáni meccs, az egri találkozóra nem is tudtunk úgy összeállni, hogy nyerjünk. Ezután volt négy napunk, hogy felkészüljünk, tudtuk, hogy most mindenképp győznünk kell. Bár vannak sérültjeink, nem jelentett problémát a játékuk és a távolmaradók pótlása sem, reméljük, minél hamarabb felépülnek. A Kecskemét a második félévre nagyon összeállt, sikerült a nagycsapatokat is megszorongatniuk és többször is nyertek, így nem volt magától értetődő a győzelmünk, de egy olyan csapat, amely többet vár el magától, annak mondjuk úgy, hogy kötelező volt a győzelem, szerencsére ez sikerült is.

 

Magabiztos győzelem a fővárosban

Tizennyolc ponttal nyert idegenben a DEAC csapata a másodosztályú női kosárlabda bajnokság 17. fordulójában. Kovács Imre együttese a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ellen szerzett magabiztos sikerével hatalmas lépést tett a felsőházi rájátszásért folytatott küzdelemben.

NKE KTK-DSE – DEAC 60-78 (21-22; 10-8, 13-20, 16-28)

Kovács Imre vezetőedző: felkészültünk az ellenfél letámadásaira, és bár időnkét pontatlanok voltunk, összességében jól oldottuk meg a feladatot. Igyekeztünk minél jobban kihasználni a palánk alatti dominanciánkat, ez úgy gondolom, sikerült. Az utolsó fordulóban a felsőházi rájátszásért mérkőzhetünk meg, és bár nem lesz egyszerű dolgunk a harmadik helyezett Vasas ellen, mindent meg fogunk tenni a siker érdekében. Gratulálok az egész csapatnak a mai győzelemhez!

Újabb DASE-győzelem

Harmadik tavaszi összecsapásán is diadalmaskodni tudott a DASE labdarúgó csapata, ezúttal a kiesés ellen küzdő Józsa SE-t győzték le.

 

A Debreceni Egyetem együttese az első perctől kezdve folyamatosan támadott, ám a vezető gólra egészen a 32. percig várni kellett. Ekkor Takács Tamás szögletét követőn egy kisebb kavarodás után Kovács Miklós talált a hálóba. Néhány perc elteltével újabb találatnak örülhetett a DEAC, egy balról érkezett beadásra Fodor János érkezett remek ütemben a hosszú oldalon, és lőtt gólt.

A fordulás után sem változott sokat a játék képe, a debreceniek irányítottak, míg riválisuk minden eszközt bevetve próbálta óvni kapuját az újabb góltól. A 75-ik percben egy kapu előtti kavarodás után Rácz Norbert talált közelről a hálóba. A végeredményt Lázár Róbert állította be, akinek egy korábbi góját nem adta meg a bíró. Ezúttal szabadrúgásból volt eredményes, így állítva be a 4:0-s végeredményt.

DASE – Józsa SE 4-0 (2-0)

Nem sokon múlt…

A Hajdú-Bihar megyei első osztályú bajnokság 19. fordulójában a tizedik helyen álló DEAC a listavezető Hajdúböszörményi TE gárdáját látta vendégül.

Már egészen korán, a második percben megszerezte a vezetést a Hajdúböszörmény, mikor egy jobboldali beadás után nem sikerült felszabadítaniuk a debreceni védőnknek, a kipattanó labdát Jeremiás Gergő vágta a hálóba. Nem sokkal később tovább növelte előnyét Elek Norbert csapata. Egy saját térfélen elveszített labdára Jeremiás Gergő csapott le ismét, és 25 méterről Tóth Ferenc felett a hálóba emelt. A szépítés a játékrész lefújását megelőző percekben jött össze a debreceni egyetemistáknak. Révai ment el a jobb szélen, majd pontosan adott középre az érkező Csörgő Krisztiánnak, aki 8 méterről a hálóba fejelt.

A második félidőben egy még motiváltabb DEAC futott ki a pályára, ám az első lehetőség mégis a vendégek előtt adódott, mikor Lovas az oldalsó kapufát találta el szabadrúgásból. Ezt követően összejött a hőn áhított egyenlítő találat. Egy szépen kidolgozott akció végén Katona Tamás került helyzetbe. Közeli próbálkozását Tömöri még hárítani tudta, a kipattanóból leadott Radványi Róbert bombára azonban már neki sem volt ellenszere, így 25 perccel a vége előtt ikszre álltak a csapatok.

Az utolsó tíz perchez érve a böszörményiek újabb gólt rúgtak: Tóth Lajos 10 méterről állítgatás nélkül a hálóba belsőzött. Közvetlenül ez után újra összejöhetett volna az egyenlítés, ám Molnár közeli lövését Tömöri hatástalanította. Szabó Máté viszont kiharcolt egy tizenegyest a böszörményiek javára, melyet Jeremiás Gergő hidegvérrel a jobb alsóba gurított, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

 

DEAC – HTE 2-4 (1-2)