Legyőzte a franciákat a magyar női kosárlabda-válogatott

Sport

A magyar női kosárlabda-válogatott 16 ponttal legyőzte a francia csapatot pénteken, a Landerneau-ban rendezett barátságos mérkőzésen.
Eredmény, barátságos mérkőzés (a francia szövetség honlapja szerint):
Franciaország-Magyarország 57-73 (16-15, 13-12, 19-28, 9-18)
————————————————————
a magyar válogatott legeredményesebb játékosai: Határ 20, Dubei 15

Székely Norbert szövetségi kapitány együttese az első két negyedet egyformán egy ponttal elvesztette, azonban a nagyszünet után mindkét játékrészben kilenc ponttal jobbnak bizonyult a szeptemberi világbajnokságra készülő francia együttesnél.

A magyar válogatott a legutóbbi két összecsapását – a múlt héten – a csehekkel játszotta idegenben, és egy 82-59-es vereséget követően 54-34-re győzött. A francia és a magyar csapat szombaton és vasárnap is összecsap egymással Landerneau-ban.

A magyar együttes az Eb-selejtező ötödik fordulójában, november 16-án Albániával játszik, a zárónapon, november 21-én pedig a százszázalékos oroszok vendége lesz. Jelenleg a második helyen áll a csoportjában három győzelemmel és egy vereséggel úgy, hogy kétszer legyőzte a második helyre esélyes Litvániát.

A 2019-es szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokságot 16 csapat részvételével rendezik, 14 együttes selejtező útján csatlakozhat a két házigazdához a nyolc, egyenként négycsapatos csoportból. Az oda-visszavágós csoportok első helyezettjei és a hat legjobb második jut ki a kontinenstornára.