Arany János aranypénze költői est a Csokonaiban

Kultúra

Költői estet rendez Arany János aranypénze címmel a debreceni Csokonai Színház november 14-én, a magyar nyelv napja alkalmából.

A cím Orbán Ottó Epilógusának egyik sora. Orbán köteteit Ráckevei Anna színházi igazgató emeli le gyakran könyvespolcáról, s az Epilógust is elmondja majd a színház nagyszínpadán kialakított kávézóban, ahol több színész is szavalni fog.

Szívesen olvasott verseiből a színház igazgatója mellett Kubik Anna, Szakács Hajnalka, Csikos Sándor, Bakota Árpád és Mészáros Tibor is válogatnak. A színészek a nézőket is megajándékozzák: az első tizenöt jelentkező, aki beküldi kedvenc költeménye szerzőjének nevét és címét a marketing@csokonaiszinhaz.hu e-mail címre, a művészek tolmácsolásában saját választott versét is meghallgathatja.

Az Arany János aranypénze költői est november 14-én, hétfőn 17 órakor kezdődik, a programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit szintén a fenti e-mail címen lehet megtenni. Ugyanezen a napon a színház nyelvkommandója is megszállja a várost, nehezen teljesíthető (nyelvi) akadályok elé állítva a gyanútlan járókelőket. Útjuk, s a helyek, ahol meglepetésszerűen feltűnhetnek, kiszámíthatatlan lesz.