Dupla kihívás vár a DEAC floorballosaira

Egyetem Sport

Pénteken a bajnoki címvédő Phoenix Fireball otthonában vizitálnak Varga Tiborék, majd szombaton a nyolcszoros bajnok Dunai Krokodilok csapatát fogadják az egyetemisták a Böszörményi úti Campuson. Ezzel a két párharccal zárja alapszakasz szereplését a debreceni csapat, amely már kivívta helyét a felsőházi rájátszásban, azaz a bajnoki elődöntőben.

Ám mielőtt már a legjobb négy közötti párharcra készülnének a debreceniek, az utolsó két mérkőzés ellenfelei is érdekeltek lesznek a végelszámolásnál: kívánni sem lehetne jobb felkészülést a közelgő kihívásokra!

Pénteken tehát a Phoenix Fireball ellen lép pályára a DEAC. A tűzmadarak az utóbbi évek meghatározó csapata, 3-3 bajnoki és kupaaranyat zsebeltek be eddig és idén is a duplázásra hajtanak. A mérlegük igen imponáló: a szezon valamennyi tétmérkőzését behúzták, pedig nemzetközi megmérettetésen is képviselték hazánkat. Az őszi debreceni mérkőzés is magabiztos Phoenix győzelmet hozott, így már csak ezért is bíznak a DEAC játékosai a egy jobb teljesítményben és egy esetleges bravúrban.

Csipkereki Roland, a Phoenix Fireball támadója így várja a péntek esti párharcot. „Két felsőházba jutott gárda mérkőzik meg péntek este Törökbálinton. A debreceni túra jól sikerült a csapatunknak, bár voltak nehezebb időszakok a mérkőzésen. Gondoljunk csak az első harmadra, ahol egy jó barátunk, Radványi Balázs szerzett gólt, de ennek a találatnak egy percig sem örülhettünk, mivel a cívisvárosiak vezettek. A DEAC egy jól szervezett csapat képét mutatta az egész mérkőzés alatt. A soron következő összecsapás kiváló visszajelzés lehet a csapatoknak, hogy milyen formában vannak jelenleg. Ez most nekünk, a tűzmadaraknak fontosabb, akik még harcban vannak a Magyar Kupa serlegért. A mostani mérkőzéssel kapcsolatban mindenki tudja, hogy nem most kell ellőni az összes puskaport, de ahogy a csapatokat ismerem, nem lesz gólokban hiány az összecsapáson.

Nem sok idő marad a pihenésre a péntek esti meccs után: szombaton immáron hazai pályán, a Böszörményi úti Campuson fogadja a DEAC a Dunai Krokodilok csapatát.

Ez a párharc sem ígérkezik sétagaloppnak: a krokodilok az utóbbi két évtized legsikeresebb hazai klubcsapata és a mostani idényt illetően is vannak tervei a finn Micael Tuominen által vezetett csapatnak. Az alapszakaszban a harmadik helyet szerezték meg a hüllők, ez a helyezés már garantált az érdeik számára – mint ahogy a negyedik hely is a DEAC-nak. Tabellaszomszédok csatája következik tehát, ahol a tét már csak a presztízs lesz – ám a DEAC-nak itt is van törleszteni valója: az utóbbi hét párharc krokodil sikert hozott, így itt az ideje ennek a rossz sorozatnak a megtörésére!

A Dunai Krokodilok kapusa, a legutóbbi válogatott mérkőzéseken is szerepet kapó Havas Krisztián így vezette fel a szombati mérkőzést. „Alapvetően úgy gondolom, hogy a Final Four és a rájátszás előtt a legideálisabb ellenfél a DEAC, ezt az első meccsünk is megmutatta, ahol meg kellett izzadnunk a két pontért. Hajtós, lelkes csapatról van szó, tele tehetséges és nem mellesleg nagyon gyors játékosokkal. Ennek megfelelően újfent egy nagyon jó tempójú meccset várok, annyi különbséggel, hogy szerintem ezúttal a harmadik harmadban is végig olyan szoros és kiélezett lesz a meccs, mint Érden az első két harmadban, amely végül reményeim szerint szűk Krokodil sikerrel zárul. De bármi is lesz a vége, a hangulat garantáltan pazar lesz, ‘floorball-branding’ terén nálam itthon egyértelműen a DEAC a győztes.”

A DEAC kapusa, Dorogi Kristóf röviden nyilatkozott a dupla mérkőzésekről. „A pénteki ellenfelünk a bajnokság legerősebb csapata. Nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk a hétvégen. Ezek ellenére mindent megfogunk tenni a Phoenix ellen és meglepetést szeretnénk okozni nekik és a krokodilok ellen is.”

A mérkőzések tehát fontos felkészülést szolgálhatnak a bajnoki elődöntő előtt. Hasznos tapasztalatokat lehet a közvetlen riválisok ellen szerezni, de az önbizalmat csak igazán jó szerepléssel lehet ezúttal is növelni!

Salming OB I, 13. forduló:
Phoenix Fireball – Debreceni EAC
2019. február 8. (péntek), 19:30
Törökbálint, Bálint Márton Általános Iskola

Salming OB I, 14. forduló:
Debreceni EAC – Dunai Krokodilok
2019. február 9. (szombat), 17:00
Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka (Agrár Campus, Böszörményi út)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.