pub, kocsma, ital, bor, alkohol, pohár

Magyar Szeszipari Szövetség: átlagosan több mint két italt fogyasztanak a magyarok egy alkalommal

Átlagosan több mint két italt fogyasztanak a magyarok egy alkalommal, és a 18-49 éves magyarországi alkoholfogyasztók több mint fele legalább havi rendszerességgel fogyaszt alkoholt a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács (MSZSZT) megbízásából készült friss, online reprezentatív kutatás szerint.

Sörszövetség: tavaly újra nőtt a magyarországi sörfogyasztás

A Covid-járvány időszakát idéző, 2023. évi 10 százalékos forgalomcsökkenés után 2024-ben 2,8 százalékkal, 5,55 millió hektoliterre nőtt az öt legnagyobb magyar sörgyártó belföldi forgalma – közölte az MTI érdeklődésére Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

Retro legendák nyomában: Negro

A húszas években Dreher Antal úgy döntött, hogy bővíti portfólióját, így édességgyárat alapított Kőbányán. Az üzem története szerint olasz munkások is dolgoztak itt, így Pietro Negro is. A mester állítólag véletlenül alkotta meg ezt a különleges ízű cukorkát a munkája során. A keménycukrok maradékait, törmelékeit kellett volna újrahasznosítania, vagyis visszaolvasztania, hogy újabb darabokat készítsen.Ez azonban […]

Fenyőrügy szirup, egy természetes segítség influenza idején

Magyarországon teljes erővel tombol az influenza, és úgy tűnik, a legkisebbeket sújtja a leginkább. A gyógyszeres kezelés mellett a nyákoldók, vitaminok és antibakteriális készítmények is segíthetnek. Jó hír, hogy mindezek egy természetes forrásból is nyerhetőek: a fenyőrügyből! Rossz hír viszont, hogy a szedésével már elkéstünk idén, de a tavaszi szüretre mindenképp érdemes felkészülni!

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Fehérbor kategóriában a tokaji Bott Pince 2021-es Csontos furmintja, a vörösborok mezőnyében pedig az egri St. Andrea Szőlőbirtok 2019-es Agapé Nagy-Eged-hegy grand superior egri bikavérje nyerte el a Magyar Borszakírók Köre (MBK) által odaítélt, 2024-es Magyar Bor Nagydíjat. A Dr. Kosárka József Emlékdíj nyertese a szintén egri Kovács Nimród Borászat.

Héveknédli: régi idők íze

A héveknédli egy hagyományos magyar étel, amely az elmúlt évtizedekben gyakorlatilag eltűnt a mindennapjainkból, pedig  olcsó, kiadós és rendkívül ízletes. Tökéletes fogás egy laktató vacsorához vagy akár egy hétvégi ebédhez. A puha tészta és a ropogós külső remek harmóniát alkot, ráadásul a hozzávalók is könnyen beszerezhetőek. Hozzávalók (4-6 személyre): 70 dkg liszt 4 csapott teáskanál […]