Szijjártó: újabb 17 milliárd forintos beruházást hoz létre a kínai Chervon Auto Miskolcon

A Chervon Auto kínai járműipari vállalat újabb 17 milliárd forintos beruházást hoz Miskolcra, ahol csúcstechnológiás berendezésekkel fém öntvényeket fog előállítani elektromos járművek számára – jelentette be hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Elsőként a Tisza-tónál és Szolnok térségében indul az országos szúnyoggyérítési program

Megkezdte az idei országos szúnyoggyérítési program végrehajtását a program koordinálásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Elsőként a Tisza-tónál és Szolnok térségében irtják a szakemberek a vérszívókat – tájékoztatta az OKF az MTI-t hétfőn.

Miskolcra érkezett a 150 éves ügyészség történetét bemutató vándorkiállítás

Az ügyészi szervezet fennállásának 150. évfordulója alkalmából, a jubileumi eseménysorozat keretében, két héten át Miskolc ad otthont az önálló magyar ügyészség hazai történetét a kezdetektől egészen napjainkig bemutató szabadtéri vándorkiállításnak az un. ”Idővonalnak”.

Sárospatakon épít új gyárat az SK-Precíziós Szerszámgyártó Kft.

A zempléni térségben jelentősnek számító, több mint 2 milliárd forintos beruházással új gyárat épít az SK-Precíziós Szerszámgyártó Kft. Sárospatakon, a fejlesztéssel közel 30 olyan új munkahely létesül a gépiparban, ami a világ csúcstechnológiáit képviseli – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.