Nem nyit újra a Meteor mozi

Helyi hírek

Aki azt hitte, hogy az állványok a mozi felújítását jelentik, sajnos csalódnia kell. A munkálatokat csak a balesetveszély kiküszöbölése miatt rendelték el.

Lassan tizenöt éve azonban sem film, sem néző nem volt a 1410 négyzetméter alapterületű, vasbetonból készült épületben. A romos mozit 2000-ben egy püspökladányi magánvállalkozó vette meg. Kovács Csaba korábban úgy nyilatkozott, arra nem volt igény, hogy filmszínházként üzemeltessék tovább. 2011 tavaszán még azt tervezte, az épületet lebontják, s üzletek, valamint egy wellness központ épül a helyére. A vállalkozó akkor úgy kalkulált, hogy az építkezés 2012 végén vagy 2013 elején fejeződhet be. Aki a Bocskai tér környékén jár, láthatja, hogy a tervek nem váltak valóra, még a bontáshoz sem kezdtek hozzá. Sőt, 2013 tavasza óta eladó a Meteor mozi.

„Közbeszólt a válság” – mondta a dehir megkeresésére Kovács Csaba. „A tervek elkészültek, csak a finanszírozással adódtak gondok, kiszállt például a befektetőtársam is.”

A tulajdonos elmondta, nem feltétlenül szabadulna a Meteor mozitól, csak ha megfelelő ajánlatot kap. Kovács Csaba azt nem árulta el, nagyságrendileg mekkora összegért adná el a 103 éves épületet, nem akarja ugyanis előre befolyásolni a vevőjelölteket. A ladányi vállalkozó hozzátette, az épülettel a wellness központ és az üzletház terveit is eladná, de ha vevőt nem talál, a bérbeadás is szóba jöhet.