Elindult az őszi Bringázz a Munkába! kampány – most nagyot nyerhet

Helyi hírek

Itthon is elkerülhetetlen a városi közlekedés átalakítása, ehhez a bringás fejlesztések mellett szemléletformálásra is szükség van. Ezt szolgálja a szeptember 9-én induló Bringázz a munkába! kampány, és a 2020-as Giro d’Italia prológjának magyarországi rendezése Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerint, aki a Bringázz a munkába! kampány megnyitóján beszélt erről – olvasható a Magyar Kerékpárosklub oldalán.

Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke a vállalatokat szólította meg: ha csatlakoznak a kampányhoz, egy ingyenes közösség- és csapatépítő platformhoz jutnak hozzá. A kampányban részt vevők pedig olaszországi utazást, bicikliket, és más ajándékokat nyerhetnek.

A mindennapi munkába biciklizést népszerűsítő játék célja, hogy megint ezrével ültesse nyeregbe a munkába, egyetemre igyekvő, vagy ügyes-bajos dolgát a városban intéző embereket. Szeretnénk, ha minél többen kipróbálnák, milyen egyszerű, olcsó, egészséges és környezetkímélő, ha kerékpárral jár munkába.

A Bringázz a munkába! kampány a Magyar Kerékpárosklub szervezésében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium – mint a védjegyoltalom jogosultjának – hozzájárulásával és az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

A szervezők tájékoztatása szerint csatlakozni okostelefonokkal lehet, amikre a résztvevők letöltik a Bike Citizens kerékpáros applikációt, majd ezen belül regisztrálnak a kampányba, és csatlakoznak egy csapathoz, vagy szerveznek egyet. A korábbiaktól eltérően a regisztráció már működik, lehet ismerkedni az alkalmazással, de a kilométerek, a résztvevők száma, és a kerékpáros napok nyereményjátékhoz szükséges rögzítése szeptember 9-én indul majd el.

Az applikáció az egész országban elérhető, Budapesten kívül a következő városokban térképpel is: Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Kaposvár, Sopron, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger és Nagykanizsa.

A kilométereket és a bringás napokat természetesen az is gyűjtheti, akinek a településéről még nincs térkép az alkalmazásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.