Majdnem 100 milliméter eső esett 24 óra alatt Debrecen közelében

Helyi hírek

Nagy esők voltak csütörtökön és pénteken is. Az özönvízszerű esőzések következtében

Monostorpályiban 95 mm eső esett 24 óra alatt.

Ez azt jelenti, hogy minden egyes négyzetméterre 95 liter csapadék hullott. Ez az összeg úgy jött össze, hogy a tegnap esti felhőszakadást a településen ma délután, este újabb viharok követték – írja az Időkép.

Nyírábrányban is meghaladta a havi átlagos csapadékmennyiséget az elmúlt 24 óra alatt lehullott csapadék összege, ott 75 mm-t regisztráltak.

Három megyében is pusztított a pénteki vihar

Három megyében – Borsod-Abaúj-Zemplénben, Jász-Nagykun-Szolnokban és Hajdú-Biharban – okozott komoly pusztítást a vihar péntek délután – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján.

Hajdú-Bihar megyében az erős szél és a felgyülemlett esővíz is károkat okozott. Debrecenben egy fa dőlt az úttestre, és a tűzoltók segítségét az esővíz elvezetéséhez is kérték. Berettyóújfaluban a szél megbontotta egy családi ház kúpcserepeit, és a felgyülemlett esővíz gondot okozott egy Bessenyei lakótelepi lépcsőházban és egy ház pincéjében is.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében felhőszakadások adtak munkát a tűzoltóknak: rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullott, elsősorban Mezőkövesden, estig húsznál is több bejelentés érkezett a városból viharkárokról a megyei műveletirányítási központba. A város egyik idősotthonába is betört az esővíz, a tűzoltók megkezdték a szivattyúzást. Emellett több lakóházban is elöntötte a pincéket az esővíz. Forró községben a Devecseri-patak átbukott a gáton és elöntött egy telephelyet.

 

Jász-Nagykun-Szolnok megyében intenzív felhőszakadás érte el Karcagot péntek kora este. Rövid idő alatt nagy mennyiségű eső esett, a vízelvezető csatornák megteltek, ezért a tűzoltók a városgazdálkodási cég szakembereivel közösen tervezik meg a csapadékvíz elvezetését a városból. A megyei műveletirányítási központba több tucat bejelentés érkezett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.