Csaknem 275 millió forintból megújul a polgármesteri hivatal egy épülete Miskolcon

Helyi hírek

Miskolc önkormányzata 274,86 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból korszerűsítést hajt végre a polgármesteri hivatal szociális és köznevelési osztályának épületében – közölte a megyeszékhely sajtóosztálya az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a fejlesztés célja a létesítményben tartózkodók hő- és komfortérzetének javítása, valamint az ingatlan üzemeltetési és fenntartási költségeinek csökkentése. Emellett közvetett célként említették a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését.

Azt írták, hogy kicserélik a homlokzati nyílászárókat, felújítják a lapos tető hő- és vízszigetelését, valamint az épület utólagos külső hőszigetelést kap. Emellett korszerűsítik a gépészeti rendszert, továbbá környezetbarát elektromos energia biztosítása céljából a tetőre napelemeket szerelnek, az irodaépületen található villámvédelmi rendszert pedig újra cserélik.

Megtörténik még a létesítmény akadálymentes megközelítésének biztosítása, akadálymentes bejárat, mosdó és parkoló kialakítása, és az ingatlanban dolgozók kötelező energetikai képzése is – közölték.

A projekt a Széchenyi 2020 programban valósul meg, 100 százalékban az Európai Unió és a magyar állam támogatásával.

A fejlesztést várhatóan december 15-én fejezik be – olvasható a közleményben.

(MTI)