A KDNP az idősek érdekeit képviseli

Ország

A KDNP továbbra is a nyugdíjasok pártján áll, a mostani nyugdíjkompenzációval is megmutatták, hogy továbbra is támogatják az időseket.

KDNP: az idősek számíthatnak a Fidesz-KDNP-re

Nacsa Lőrinc (KDNP) arról beszélt: a Fidesz-KDNP-kormány politikájának középpontban áll az idősek iránti megbecsülés, 2010 óta mindent megtesz annak érdekében a kabinet, hogy ezt konkrét intézkedésekkel is kifejezze. Hozzátette: 2010-ben, amikor szövetséget kötöttek a nyugdíjasokkal, azt a célt tűzték ki, hogy folyamatosan megőrizik a nyugdíjak vásárlóértékét, szemben a korábbi baloldali kormányzat idős embereket megkárosító politikájával.

Kiemelte: a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások összege az elmúlt 12 évben a mostani emelésekkel együtt nominálisan 59 százalékkal, vásárlóértéken pedig 10 százalékkal nőtt, emellett a kormány nyugdíjprémiumot, egyszeri juttatásokat is fizetett, és visszaadta a 13. havi nyugdíjat is.

Jelezte azt is: az infláció miatt július elsejétől újabb 3,9 százalékkal emeli a kormány a nyugdíjakat. Köszönet az időseknek, nagyszüleink generációja továbbra is számíthat a Fidesz-KDNP-re – jelentette ki.

Zsigó Róbert, államtitkár hangsúlyozta: a kormány a jövőben is megvédi és a támogatja az időseket, garantálja biztonságukat. Emlékeztetett: nem mindig volt ilyen idősbarát kormányzás Magyarországon, hiszen Gyurcsány-Bajnai kormányok elvettek az idősektől, csökkentették a nyugdíjak vásárlóértékét, emelték a rezsi árát. Az idősek továbbra is számíthatnak a kormányra – hangsúlyozta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.