Nagy tételben lopták a laptopokat

Rendőrség

A gyanú szerint közel egy tucat laptopot lopott el az egyik elektronikai üzletből az a négy tettes, akiket a debreceni rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2015. január 7-én 19 óra körüli időben Debrecen, Csapó utcán található elektronikai üzlet biztonsági őre arról tett bejelentést, hogy a boltban visszatartanak négy személyt. A helyszínre érkező rendőröket a biztonsági szolgálat munkatársa arról tájékoztatta, hogy felismerték a boltban azokat a személyeket, akik a kamerafelvételek alapján 2014. december 29-én 17 óra 30 perc körüli időben több laptopot is elloptak az üzletből. A járőrök a két budapesti, a mátészalkai, valamint a máriapócsi lakost bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra. A nyomozók a 35 éves R. Attilát, a 31 éves N. Ernőnét, a 19 éves R. Attilát és 17 éves fiatalkorú lány társukat gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A gyanú szerint a terheltek az elektronikai üzletből közel egy tucat laptopot tulajdonítottak el.

Az eljárás során a rendőrök megállapították, hogy a 31 éves máriapócsi N. Ernőné ellen a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot adott ki, mivel a részére jogerősen kiszabott közérdekű munka büntetésének letöltését nem kezdte meg.
A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a gyanúsítottakkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.