Debreceni vívósikerek

Sport

Négy debreceni vívó lépett pástra az elmúlt napokban nemzetközi porondon. Fedor Tamara és Fekete Laura Budapesten Leitner Dorka és Urbán Ádám Konin-ban járt.

0 Küldés e-mailben Nyomtatás Szövegméret növeléseSzövegméret csökkentése
A DHSE-PMD kardozói jól kezdtek Lengyelországban, hiszen mindketten túljutottak az első két csoportkörön. Leitner Dorka a 13-ként kezdte az egyenes kieséses szakaszt, míg Urbán Ádám 36. lett. Azonban a két debreceni vívó a legjobb 32 közé már nem jutottak be.

Ez a hétvége inkább a párbajtőrözőké volt, leginkább Fekete Lauráé, aki serdülőként, azaz 14 évesként a 20 évesek mezőnyében indult el a budapesti világkupán. A csoportkörön mind Fedor Tamara, mind Fekete Laura sikeresen túljutott. Az egyenes kieséses szakaszban Fedor az olasz ellenfelével szemben nagyot küzdött a továbbjutásért, de nem sikerült a kvalifikáció. Azonban a DHSE serdülő korosztályosa szépen menetelt és útja alatt 14-9-es hátrányból fordítva a világranglista harmadik helyén álló osztrák Paula Schmidl-t is le tudta győzni.

Fekete Laura ezzel a bravúros eredménnyel a magyar kadét ranglistán további pozíciókat javított és jelenleg második, amely válogatottságot ér.

Végeredmények:

Héraklész-Budapest Junior egyéni párbajtőr Világkupa:
32. Fekete Laura, … 100. Fedor Tamara

Kadét Kard Körverseny (Konin):
37. Urbán Ádám
23. Leitner Dorka

dehir.hu