Harmadszor is legyőzte a Paks a Mezőkövesdet, kiesett a Kaposvár

Sport

A Paksi FC a bennmaradásért folytatott küzdelemben fontos győzelmet aratott Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján.

A harmadik helyezett hazai csapat mindhárom összecsapását elveszítette a mostani bajnokságban a tolnaiakkal szemben, akik öt gólt szereztek ellenük és egyet sem kaptak.

A paksiak szombati sikerével eldőlt, hogy a sereghajtó Kaposvári Rákóczi búcsúzik az élvonaltól.
A Mezőkövesd az újrakezdés után bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, de a fináléban kikapott, és összességében öt tétmérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, két döntetlen mellett háromszor szenvedett vereséget.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 0-2 (0-0)
————————————–
Mezőkövesd, v.: Solymosi
gólszerző: Könyves (50., 64.)
sárga lap: Pillár (45.), illetve Szakály D. (28.), Rácz (76.)

Mezőkövesd:
———–
Szappanos – Eperjesi (Farkas, 53.), Neszterov, Pillár, Vadnai – Pekár (Nagy D., 66.), Meszhi, Szeles (Jurina, a szünetben), Cseri (Vajda, 53.)- Zivzivadze (Takács T., 66.), Besirovic

Paks:
—–
Rácz – Osváth, Szélpál, Kelemen, Szabó J. – Szakály D. (Sajbán, 78.), Windecker, Balogh B. (Bertus, 72.) – Haraszti (Hahn, 60.), Böde (Kecskés, 79.), Könyves

Már a hatodik percben közel állt a gólszerzéshez a Mezőkövesd, a kilépő Zivzivadze kapus mellett elgurított labdája a kapufáról pattant vissza. A hazaiak fölényét az első negyedóra vége felé szüntette meg a Paks, amely sorozatban rúghatta szögleteit és csakhamar ugyancsak nagy helyzetet alakított ki. Kiegyenlítetté vált a mérkőzés, lüktető volt a játék, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, igaz, ezek már nem voltak igazán komolyak. A Paks inkább szögletekből veszélyeztetett, a Mezőkövesd pedig igyekezett passzokkal eljutni ellenfele kapujáig, de a középpályás sora nem működött igazán hatékonyan. Mindkét oldalon sok volt az eladott labda, a pontatlan passz, így a játékrész második felében már csak egy-egy nagy helyzet adódott.

A vezetést a szünet után a Paks egy saját térfélről elvégzett szabadrúgást követő gyors akcióból szerezte meg, a vendégek kihasználták, hogy a hazai védelem még nem állt fel. Kuttor Attila, a mezőkövesdiek vezetőedzője gyorsan cserélt kettőt, de nem tudta felpörgetni csapatát. A Paks stabilan futballozott, majd újabb gyors akció végén Könyves Norbert duplázott. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, mert a kövesdiek játékából hiányzott a lendület, az átütőerő, és a hazai játékosoknak még szerencséjük sem volt a kiválóan védekező vendégekkel szemben.