„Látni és Látszani Plusz” Hajdú-Bihar megyében

Rendőrség
Az országos közlekedésbiztonsági kampány keretében szervizek és optikák várják az autósokat díjmentes vizsgálatokkal és kedvezményekkel.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. közös, “Látni és látszani plusz” elnevezésű közlekedésbiztonsági kampánya a balesetmentes közlekedés érdekében hívja fel a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára.

Az őszi, illetve téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós út és a csökkenő látótávolság jelentik. Lényeges, hogy a járművezetők alkalmazkodjanak a megváltozott körülményekhez és járműveiket is készítsék fel az őszi, téli közlekedésre. Ehhez nyújt segítséget a „Látni és Látszani Plusz” kampány.

Ebben az évben október 15-én kezdődött és december 10-ig tart az országos akció, amelynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművek láthatóságáért felelős alkatrészeit a kampányhoz csatlakozott szervizekben. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentes látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak.

Hajdú-Bihar megyében hat szerviz és négy optika várja a közlekedőket díjmentes vizsgálatokkal és kedvezményes áron igénybe vehető szolgáltatásokkal. A programban résztvevő autószervizek, valamint optikák elérhetőségei a www.latnieslatszani.hu oldalon megtalálhatóak.

A Hajdú-Bihar Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kéri a gépjárművezetőket, hogy éljenek a lehetőségekkel.  Vizsgáltassák át járműveiket, különös tekintettel a világításokra és vegyenek részt díjmentes látásellenőrzésen is, ezzel is csökkentve a balesetek bekövetkezésének kockázatát.