Külföldi hallgatók felé is népszerűsíti képzési kínálatát a Miskolci Egyetem

Nemzetközi képzési stratégiájában új lehetőségek felé nyit a Miskolci Egyetem, és együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Diákok Előkészítő Intézetével (PIFIS – Preparatory Institute for International Students). A szervezet nyelvi, tantárgyi, valamint a kulturális alkalmazkodást segítő előkészítő programokat indít olyan külföldi diákok számára, akik Magyarországon szeretnék folytatni felsőfokú tanulmányaikat.

Újabb alap-, osztatlan és mesterképzésekkel bővül a Miskolci Egyetem oktatási kínálata

A az újonnan indult oktatások január végéig jelennek a 2024. évi Általános Felsőoktatási Felvételi tájékoztató kiegészítésében, így a szeptemberben induló képzések február 15-ig lehet jelentkezni a felvi.hu oldalon.

ME-PEMA-PKU_csoportkep, A könnyűzenei szakirány alapítói, támogatói és leendő oktatói

Kortárs könnyűzenei képzést indul a Miskolci Egyetem és a Póka Egon Művészeti Akadémia együttműködésben

A Magyar Zene Házában jelentette Demeter Szilárd, a Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója és Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, a szeptemberben elindított közös együttműködést. Az első kurzusra február 15-ig jelentkezhetnek az ének, basszusgitár, szaxofon, harsona, trombita, gitár, ütőhangszerek és billentyűs hangszerek szakirányok iránt érdeklődők.

Hankó Balázs: a Debreceni és a Miskolci Egyetem lesz az Európai Egyetemi Játékok házigazdája

 Idén a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem lesz az Európai Egyetemi Játékok házigazdája – jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon csütörtökön Budapesten.

Miskolci Egyetem

Újabb szakterületekre terjeszti ki együttműködését a Miskolci és Soproni Egyetemmel az EMTE

Újabb szakterületekre terjeszti ki együttműködését a Miskolci Egyetemmel és a Soproni Egyetemmel a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE), amely a napokban frissítette a két magyarországi intézménnyel a partnerségét – tudatta kedden az MTI-vel az erdélyi felsőoktatási intézmény.