Közösen az alkalmazott kutatásokért

Egyetem

A Turkui Alkalmazott Tudományok Egyeteme és a Valenciai Politechnikai Egyetem képviselői egyeztettek csütörtökön a CARPE programról Debrecenben.

A Debreceni Egyetem májusban csatlakozott a CARPE (Consortium for Applied Research and Professional Education) nemzetközi konzorciumhoz, melynek Európa vezető alkalmazott tudományokkal foglalkozó egyetemei (Hamburgi Alkalmazott Tudományok Egyeteme, Manchester Metropolitan Egyetem, Turkui Alkalmazott Tudományok Egyeteme, Utrechti Alkalmazott Tudományok Egyeteme, Valenciai Politechnikai Egyetem) a tagjai.

Az együttműködés célja egy olyan hálózat létrehozása volt, amely lehetőséget teremt a nemzetközi tapasztalatcserére, közös kutatási és képzési programok indítására, valamint elősegíti a hallgatók és az oktatók cseréjét az intézmények között.

A konzorcium tagjai közül a turkui és a valenciai egyetem képviselői látogattak csütörtökön a Debreceni Egyetemre. Anu Härkönent, a Turkui Alkalmazott Tudományok Egyeteme külügyi vezetőjét, valamint a Valenciai Politechnikai Egyetemről Juan Miguel Martinez-Rubio kabinetfőnököt és Javier Orozco-Messana külügyi igazgatót Bartha Elek oktatási rektorhelyettes köszöntötte, aki röviden ismertette a Debreceni Egyetem képzési spektrumát és tudományos tevékenységét, kiemelve az intézmény angol nyelvű képzéseit. A delegáció tagjai kifejezetten érdeklődtek az egyetem nemzetközi kapcsolatai, kutatási programjai, valamint a külföldi partnerek közös képzései iránt.

A délután folyamán a delegáció tagjai az Informatikai Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Műszaki Kar, valamint a Bölcsészettudományi Kar Szociológia és Szociálpolitika Tanszékének vezetőivel egyeztettek a lehetséges együttműködési területekről.

unideb.hu