Tokaj-Hegyaljai Egyetem

Petőfi-emléktúrát szervez a Tokaj-Hegyalja Egyetem

Egyetem

Petőfi-emléktúrát szervez március 13-án a Tokaj-Hegyalja Egyetem (THE) – jelentette be szerdán az intézmény társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója a tarcali Rákóczi Szüretelőházban tartott sajtótájékoztatón.

Csatlósné Komáromi Katalin kiemelte, a túra célja, hogy az 1848/49-es szabadságharc térségben lévő helyszínei és emlékhelyei előtt fejet hajtsanak. Hozzátette, a Bodrogkeresztúrból induló és Sárospatakra érkező huszonhat kilométeres távolságot gyalog teszik meg.

“A túra nyolc települést érint, valamennyi helyszínen egyetemi hallgatók szavalatával és koszorúzással tisztelgünk a szabadságharc hősei előtt” – emelte ki a THE társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója. Szerinte a tavalyi tapasztalatok azt mutatják, hogy minden településen örömmel kapcsolódnak a programhoz a helyi iskola, óvoda vagy emlékező közösségek csoportjai.

Csatlósné Komáromi Katalin elmondta, hogy az egyetemi résztvevők mellett az együttműködő partnerintézmények, középiskolák és azok kadétosztályai, valamint a tokaji-sárospataki térség járási hivatalai, önkormányzatai is jelezték, hogy csatlakoznak a tavaly életre hívott túrához. Hozzátette, már most meghaladja a százat az előzetesen jelentkezők száma.

A Petőfi-emléktúra a hegyaljai települések kapcsolatának további erősítését is segíti.

A túrára az egyetem honlapján (www.unithe.hu) megtalálható regisztrációs lapon lehet jelentkezni március 8-án, pénteken délig. Az eseményen való részvétel ingyenes.

(MTI)