Milliárdokat kaszálnak új cégükkel Mészáros Lőrinc gyermekei

Gazdaság Ország

Nemrég írtunk róla, hogy Mészéros Lőrinc felcsúti polgármester és egykori gázszerelő már az ötödik leggazdagabb magyar, köszönhetően annak, hogy egy év alatt százmilliárd forinttal növelte vagyonát.

Aki amiatt aggódna, hogy a három gyermeke nem áll meg a saját lábán, megnyugodhat, a Mészáros-ivadékoknak is jól fut a szekér.

A napi.hu írta meg, hogy Ágnes, Beatrix és ifj. Lőrinc 2015 júniusában megalapította a Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt.-t, és a cég

2015-ben (fél év alatt) 1,18 milliárd, majd 2016-ban 3,23 milliárd forint nettó árbevételt ért el. A friss cégbeszámolóból kiderül, hogy az előző évi 65 millió forint után, tavaly már 319 millió forint adózott eredményt értek el

A magasépítő cég közbeszerzési sikerei közé tartozik a Kerepesi úti Nemzeti Lovarda felújítása a West Hungária Bau Kft.-vel (WHB) közösen. A fejlesztés értékét előzetesen nettó 1,8 milliárd forintba becsülte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., ennél a két nyertes drágábban, 2,5 milliárdért vállalta a kivitelezést tavaly. Az összeg azonban idén “kiegészítő munkálatokra hivatkozva” tovább nőtt 300 millióval, 2,8 milliárd forintra.