Enyhe idő ígérkezik a hétre

Helyi hírek

Az igazi tél még várat magára, addig is örülhetünk az alacsonyabb fűtésszámlának. A Hajdúságban ezen a héten a sokéves átlagnál melegebb idő várható. Az idokep.hu előrejelzése szerint hétfőn az ország északi felén ködösen, borúsan indul a nap, néhol gyenge szitálás is kialakulhat. Helyenként napközben is ködös, párás marad a levegő, míg a déli megyék felett kevesebb felhő valószínű, napsütésre is számíthatunk. A déli, délnyugati szelet a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések. Délnyugaton ismét 10°C fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Kedden napközben nyugat, északnyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, és először a Dunántúlon, majd egyre többfelé elered az eső. Ezzel együtt pár fokkal a nappali felmelegedés is mérséklődik.

Szerdán napközben kelet felé távozik a csapadék, és átmenetileg felszakadozik a felhőzet, de az esti órákban északnyugat felől újabb csapadékmező érkezhet. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon felerősödik, viharossá is fokozódhat. A szeles időben 3-7°C közé melegszik a levegő.

Csütörtökön az északi tájakon számíthatunk még esőre és a borongós, többfelé párás idő is folytatódik. A légmozgás általában mérsékelt lesz. Hajnalban országszerte fagypont alá süllyed a hőmérséklet, nappal 3-10°C közé melegszik a levegő.