Szociális étkeztetés Debrecenben idősek és rászorulók részére

Helyi hírek

Debrecen elismert éttermeivel együttműködve kínál kedvező árú ebédkiszállítási lehetőséget a Baptista Szeretetszolgálat Adományozási és Szociális Segítő Központja az idősek és a rászorulók számára.

A Baptista Szeretetszolgálat az Adományozási és Szociális Segítő Központját 2013-ban azzal a céllal hozta létre, hogy a Kelet-Magyarországon élők szociális rászorulók biztonságát megerősítse napi egyszeri meleg étel biztosítása útján. Az étkeztetés mellett kiemelten foglalkozunk adományozással is: idén négy alkalommal osztottunk tartós élelmiszert a rászorulóknak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület felajánlásának köszönhetően.

Életünk során adódhatnak olyan helyzetek – előrehaladott életkor, betegség – amikor nehézséget jelent a főzés, az ebéd elkészítése. Debrecenben és a környező településeken több elismert étterem közreműködésével gondoskodik a szolgálat arról, hogy az ellátottak éljenek a szociális étkeztetés lehetőségével, így naponta frissen főzött, ízletes kétfogásos ebédhez juthatnak.

Együttműködő partnerek többek között az Aranykanál, a Barabás Étterem, a Hajdúsági Étterem (Gödör), és a Rózsás Vendéglő (Mikepércs). Az ebédet futárok szállítják házhoz 8:00 és 14:00 óra között, akár hétvégén is!

A törvény alapján a szolgáltatás igénybevételére jogosult, aki nyugdíjas, vagy akinek egészségi állapota, fogyatékossága, pszichiátriai betegsége, szenvedélybetegsége ezt indokolja. A fizetendő térítési díj az ellátást igénylő személy rendszeres havi jövedelme alapján kerül kiszámításra, mely legfeljebb 470 Ft!

Térítési díjak:

40.000 Ft alatti jövedelem esetén                                          360 Ft / ebéd

40.001 Ft és 60.000 Ft közötti jövedelem esetén                  400 Ft / ebéd

60.001 Ft és 90.000 Ft közötti jövedelem esetén                  440 Ft / ebéd

90.001 Ft feletti jövedelem esetén                                        490 Ft / ebéd

 

További részletekért személyesen, vagy az alábbi telefonszámokon lehet érdeklődni:
4024 Debrecen Bem tér 7.                                                              52-420-227
H-Cs: 8:00-16:00                                                                            30-515-5955

5 thoughts on “Szociális étkeztetés Debrecenben idősek és rászorulók részére

  1. Tisztelt Címzett!
    Egy két évvel ez előtt rendeltem Önöktől ebédet, de visszamondtam, mert tele van tartósítóval és gyermek adagot adnak. Az étel minősége az 0! Ma sárgaborsóleves volt íze? Azt had ne írjam le, mert minősíthetetlen! Kelkáposzta főzelék tele kelkáposzta bordákkal, patikamérleggel lehetett volna lemérni a húst 5-pici pörkölthús volt benne. A szakácsot elküldeném főző tanfolyamra, mert a kelkáposzta főzelékben én tettem fűszerköményt a fokhagyma is ki maradt a főzelékből. Az étlapon minden étel mellett oda van írva, hogy cukormentes, de nem írják oda, hogy tejjel, vagy tejszínnel, vagy tejföllel készítette. Nagyon sokan tej érzékenyek, liszt érzékenyek és még sorolhatnám, de nem teszem. Én biztos vagyok abban, hogy a Barabás étterembe nem ezt az ételt szolgálják fel, mert a fejükhöz dobnák az emberek a 3-dk hússal stb.
    Az e-mail címem nyugodtan felteheti!

  2. Jóízű és jól elkészített az ebéd az a baja hogy mind megeszem egyszerre mert finom és majd jól elhízom. Szeretem hogy mindig ugyanabban az időben hozza a futár.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük