Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Helyi hírek

A Skandináv-félsziget, valamint a Jeges-tenger északi része fölött ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere többnyire borult időt okoz, a Baltikum és az Ural térsége között több helyen havazik. Közép-Európa fölött kiterjedt magasnyomás helyezkedik el, erősen és gyengébben felhős területek egyaránt előfordulnak. A leghidegebb az Ural előterében van, ahol a legmagasabb hőmérséklet -10, -17 fok között alakul. Szokatlanul hideg az idő a Pireneusi-félszigeten, ahol a hőmérséklet a kora délutáni órákban is 10 fok alatt marad. A legmelegebbet Görögország déli részén mérik, ott 15, 17 fok is előfordul. Olaszország fölött ciklon helyezkedik el, hatására a mediterrán térségben változóan felhős az idő, a balkáni országokban vegyes halmazállapotú csapadékról érkezik jelentés. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja, északon általában napos, délen változóan felhős lesz az idő, majd estétől egyre több helyen alakulhat ki köd.

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Az északi országrészben éjjel a kevésbé felhős tájak mellett többfelé zúzmarás köd alakulhat ki, ezeken a helyeken ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Délen felhősebb területek is lehetnek. Pénteken északon és az Alföld nagy részén megmaradhat az alacsonyszintű rétegfelhőzet, illetve a köd. A Dunántúlon ugyanakkor a ködfoltok feloszlását követően változóan felhős lesz az ég. A változó irányú szél többnyire gyenge marad.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -11 és -16 fok között alakul, az Alföld egyes részein, valamint az Északi-középhegység vastag hóval borított völgyeiben akár -20 fok alá is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken a tartósan ködös területeken -7, -11, a változóan felhős részeken +1, -5 fok között alakul.