Ráijesztett a nézőkre egy oroszlán, félbeszakadt a cirkuszi előadás Szegeden

Helyi hírek Ország

Félbe kellett szakítani Szegeden egy cirkuszi előadást, mert egy oroszlán megpróbált elszökni. Senkinek nem esett bántódása, de a sátrat ki kellett üríteni.

Délmagyar cikke szerint rendkívüli esemény zavarta meg az Eötvös Cirkusz műsorát az Auchan áruház mellett péntek este. Egyik olvasójuk arról számolt be, hogy este fél 9 körül félbeszakadt az előadás, mert elszabadult az egyik oroszlán.

Elmondása szerint megfékezték, de a nézők között kitört a pánik, elkezdtek kimenekülni, biztonsági okokból kiürítették a sátrat és az előadás nem folytatódott.

Viszont az Eötvös Cirkusz illetékese szerint szó sem volt elszabadult oroszlánról és pánikról.

– A produkció végén, amikor mennek ki az állatok egy hosszú, hálós szakaszon futnak keresztül. Gyorsan szaladtak, párzási időszak van, és amikor az egyik utolérte a másikat, az bepánikolt és belegabalyodott a hálóba. Nem tudtuk folytatni a műsort, de a protokoll szerint ilyenkor amúgy is ki kell üríteni nézőteret. A rendkívül szigorú biztonsági szabályok miatt nézők nem voltak veszélyben, az oroszlánnak sem esett baja, kiszabadítottuk és megvacsorázott. Az előadásból 20 perc maradt el, a nézőket meghívtuk egy másik előadásra – tájékoztatott a cirkusz illetékese.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.