Cyclo-cross Magyar Bajnokság Miskolcon – Vas Kata Blanka és Búr Zsolt a bajnok

Helyi hírek

A Miskolci Egyetem Sportpályáján rendezték meg január 10-én, a 2021-es Cyclo-cross Magyar Bajnokságot. A felnőtt hölgyek között a papírformának megfelelően Vas Kata Blanka, míg az elit férfiaknál Búr Zsolt szerezte meg a bajnoki címet – írja a velo.hu.

A technikás, kanyarokkal teletűzdelt 2450 méteres nagy kör, mintegy 35 méternyi szintet tartogatott, s mivel a hőmérséklet végig fagyközelben volt, így a penzum helyenként sarassá, helyenként pedig rettenetesen csúszóssá vált.

Az első rajtban a tizenegy és a tizenhárom éven aluliaké volt a főszerep. A WU11-es lányoknál Rákosi Maya Emma (DKSI), a két évvel idősebb hölgyeknél pedig Mármarosi Alexa Ildikó (Szekszárdi Szabadidős KE) sikerét hozta a csatározás. A fiúknál U11-ben Kovács Béla (DKSI), míg U13-ban Bánfai Olivér (Superior Racing Team) győzött.

A következő futamban a tizenöt és a tizenhét éven aluliak következtek. Az abszolút győzelmet az U17-es Takács Zsombor (Superior Racing Team) szerezte meg, miközben U15-ben Zsembery Boldizsár (Superior Racing Team ) diadalmaskodott. WU15-ben Szücs Júlia (Greenzone ZKSE), WU17-ben pedig Bruchner Regina (Greenzone ZKSE) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Az U19-es lányok és fiúk valamint az elit és Master nők ezúttal is egy rajtban kaptak helyet. A fiúknál Takács Valent Márk (Cube-Csömör) magabiztos fölényét siker koronázta, miközben az U19-es lányoknál Gergely Virág (Lotus Cycling Team) bizonyult megállíthatatlannak.

Az elit nőknél a papírformának megfelelően Vas Kata Blanka (Doltcini-van Eyck Sport-Proximus) futamgyőztesként, a tizenkilenc éven aluli fiúkat is maga mögé utasítva, hatalmas előnnyel védte meg bajnoki címét, mögötte Schmidel Regina (Cube-Csömör) lett a második, míg Kapott Szonja (Tipográfia Ladies Cycling) ért célba harmadikként. A Master kategóriában Szekeres Viktória (KTM Team Hungary) ünnepelhetett.

Az elit férfiaknál Búr Zsolt (Vialand Racing Team) ugyancsak nagy fölénnyel, bő másfél perc fórral hódította el a bajnoki elsőséget, Szöllősi Ferenc (Northwave-Siatek-Olmo) és Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) előtt, a Master 1 futamban pedig Peták Levente (Ózdi Kerékpáros Egy.) ölthette magára a bajnoki mezt.

Az országos bajnokság a további Master futamokkal zárult. Master 2-ben Horváth Szabolcs (Greenzone ZKSE), Master 3-ban Fésüs László (Meditech SC), Master 4-ben pedig Hajagos István (MKB Cycling Team) nyert.