Karácsony: adják át a szükséges vakcinamennyiséget Budapestnek, és megoldják a fővárosiak beoltását!

Helyi hírek Ország
Koronavírus

A kormány hívja le a teljes keretet a bizonyítottan hatásos Moderna-vakcinából, adják át a szükséges mennyiséget Budapestnek, és megoldják a fővárosiak beoltását – írta a főpolgármester vasárnap a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely hozzátette: “alighanem készen áll erre a nagyvárosi önkormányzatok többsége is.” Megengedhetetlennek nevezte, hogy a kormány késlekedése miatt ne gyorsuljon föl az oltási folyamat. “Vonják be az önkormányzatokat mindannyiunk érdekében” – sürgette a főpolgármester.

Karácsony Gergely szerint az oltási folyamat felgyorsulásáig növelni kell a tesztkapacitást, ingyenes teszteket kell biztosítani széles körben.
Kitért arra is, hogy miután több iparágban már tartalékaik végső kimerüléséről számolnak be a vállalkozások, és mivel várhatóan még hosszú hetekig kell várni a korlátozások feloldásáig, a kormánynak – mint írta – új, célzott, gyors és mindenfajta politikai megkülönböztetéstől mentes támogatási formákat kell kidolgoznia.

Karácsony Gergely szerint szükséges az otthoni munkavégzés feltételeinek további könnyítése.
“Az önkormányzatok készen állnak az együttműködésre” – hangoztatta.

A főpolgármester kiemelte: a harmadik hullám belobbant, a vírus új mutációi a fertőzés gyorsabb terjedését okozzák. Az új mutációk a nagyobb népsűrűségű helyeken terjednek gyorsabban, ezért kell a városokban, elsősorban Budapesten még az eddigieknél is jobban a védekezésre odafigyelni.

“Az egyetlen megoldás, az oltás már elérhető közelségben van, de még mindig rengeteg a bizonytalanság, az oltási folyamat továbbra is inkább zavaros, mint átlátható” – írta, hozzátéve: a kormánynak sürgősen változtatnia kell a hozzáállásán.