Újabb bíróság elé állítás a rendőrökre támadó focidrukkerek ügyében

Helyi hírek

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állít ma bíróság elé egy újabb elkövetőt és súlyosításért fellebbez a korábbi ügyben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. május 9-én 21 óra után Miskolcon a helyi labdarúgócsapat mérkőzését követően a szurkolók egy része nemtetszését kívánta kifejezni a csapat teljesítménye miatt és ebből rendbontás alakult ki.

2021. május 13-án a rendőrség beazonosította azt az addig ismeretlen férfit, aki a mérkőzést követően egy biztosítási feladatokat ellátó rendőrt meglökött, majd bal lábbal felé rúgott.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki a 25 éves férfit, aki elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség a terheltet a mai napon a Miskolci Járásbíróság elé állítja.

A nyomozó ügyészség ugyanezen futballmérkőzést követően történt szurkolói rendbontás miatt 2021. május 12-én, már bíróság elé állított egy 35 éves férfit, aki térdével fejbe rúgott egy intézkedő rendőrt.

A Miskolci Járásbíróság bűnösnek mondta ki a terheltet hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és könnyű testi sértés vétségében, ezért őt kettő év, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, továbbá három évre eltiltotta a sportrendezvények látogatásától, egyidejűleg előzetes mentesítésben részesítette.

Az ügyészség álláspontja szerint az elítélt nem érdemes arra, hogy mentesüljön a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól, így az előzetes mentesítés mellőzése érdekében fellebbezést jelentett be.

Kép: illusztráció.