Pörög a lakáspiac Miskolcon

Helyi hírek

Az Észak-Magyarországi régió három megyei jogú városa Miskolc, Eger, Salgótarján alkotta trió a 2020-as előzetes adatok szerint is megingathatatlanul vezeti a régió lakáspiaci adás-vételi rangsorát, derült ki egy friss, szakértői összesítéséből.

A térség megyei jogú városaiban a téglalakásokért 2 százalékkal kértek többet, míg a panel és családi házak ára majdnem 7 százalékot emelkedett. Eger a legdrágább, 300 ezer forintra nőtt a téglalakások négyzetméterára. A három város közül Miskolc emelkedik ki, ahol 2019-ben 2948 tranzakció történt.

Egerben a téglalakások négyzetméterára 300 ezer forint feletti, a paneleké kicsivel ez alatti, a családi házak ára pedig 250 ezer forint körül alakult az utóbbi hónapokban. Miskolcon a lakások jellemzően 250 ezer forintos négyzetméteráron keltek el, a tégla építésűek itt is valamivel magasabb, a panelek kicsit alacsonyabb fajlagos áron futnak, míg a használt családi házak négyzetmétere átlagosan 200 ezer forintot értek. Ezzel szemben Salgótarjánban 100 ezer forint körüli fajlagos áron cseréltek tulajdonost a használt ingatlanok, a lakások itt is kicsivel magasabb, a házak kicsivel alacsonyabb fajlagos árszint mellett voltak megvásárolhatóak. További részletek a pénzcentrum oldalán.