A tíz évvel ezelőtti miskolci gyilkossággal vádolt masszőrnő perújítási kérelmét elutasították

Helyi hírek

Perújítás elrendelését követően tartott tárgyalást a Miskolci Törvényszék az emberölés miatt folyamatban volt büntetőügyben.

A perújítással érintett jogerős ítéletben megállapított tények szerint a miskolci szépségszalonban dolgozó vádlott 2011. augusztus 31-én egy nézeteltérésből kialakuló szóváltás hevében megölte az idős sértett nőt, ezért őt a bíróság 2016 őszén 16 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A védő által utóbb benyújtott orvosszakértői vélemény tartalmára figyelemmel a Debreceni Ítélőtábla 2021 májusában elrendelte a perújítást, mert az új bizonyíték felvetette annak lehetőségét, hogy a sértett halála a jogerős ítéletben megállapítottól eltérő időpontban következhetett be, e körülmény pedig kihatással lehetett arra, hogy a vádlott a bűncselekményt abban az időpontban elkövethette-e.

A perújítási eljárásban a törvényszék ismét kihallgatta a vádlottat, valamennyi eddig készült szakvéleményt ismertetett, illetve a szakértőket együttesen meghallgatta.

A 2021. október 18-án megtartott tárgyaláson a törvényszék a perújítást alaptalannak találta és azt végzésével elutasította. Indokolása szerint valamennyi bizonyíték – így az új szakértői vélemény – egyenkénti és összességükben való értékelése alapján arra vonható le következtetés, hogy a bűncselekményt a vádlott követte el.

A döntést az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így az eljárás a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük