Ingyenes marad az M30-as autópálya miskolci elkerülő szakasza

Helyi hírek

Január elseje után is ingyenesen használhatják az autósok az M30-as autópálya miskolci elkerülő szakaszát – közölte Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Csöbör Katalin hétfőn állapodott meg az út ingyenes használatáról.

A képviselő közölte: az M30-as autópálya Miskolc és Kassa közötti szakaszának átadása után kezdődtek meg a tárgyalások arról, hogy január elsejét követően is ingyen használhassák az autósok a miskolci elkerülőt. Az új szakasz megépítésével és átadásával ugyanis az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról szóló rendelet értelmében a korábban ingyenesen használt elkerülő szakasz is fizetőssé vált volna.

Csöbör Katalin hozzátette: Miskolcon az úthálózat-fejlesztések miatt jelenleg is több helyen építkezések zajlanak, és a forgalomterelések is gyakoriak a városban.

Épül az Y-híd, a projekt folytatásáról már döntött a kormány, és egy négysávos, a belvárosból kivezető úttal is bővül Miskolc úthálózata, továbbá a szirmabesenyői ipari parknál egy körforgalom kialakítását, valamint a Miskolci Egyetemhez vezető Futó utca bővítését is tervezik – ismertette.

Kiemelte: azért is fontos, hogy továbbra is ingyenesen használhassák az autósok a miskolci elkerülő szakaszt, hogy ne terheljék tovább a belvárosi forgalmat azok, akik esetleg az útdíjfizetés miatt az elkerülő helyett a belvárosi közlekedést választották volna.

Mint írta, ezt felismerve a kormányzattal októberben kezdeményezett tárgyalást, amelynek eredményeképp az autósok továbbra is ingyenesen használhatják majd a miskolci elkerülő szakaszt.

MTI

Fotó: Átadták az M30-as autópálya Tornyosnémetiig tartó szakaszát. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük