Központi épületet, szerelőcsarnokot adott át a Papex Miskolcon

Helyi hírek

Az út-és mélyépítésre szakosodott miskolci Papex kft. csütörtökön a miskolci mechatronikai ipari parkban adta át központi épületét és szerelőcsarnokát, a beruházást 300 millió forint hitelből és 200 millió forint saját tőkéből valósította meg.

Az eseményen a miskolci kötődésű  Varga Judit igazságügyi miniszter azt mondta: a Papex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., fő profilja az út- és mélyépítés, “és ez a mi feladatunk is, utakat kell építenünk, és mélyítenünk kell gazdasági, kereskedelmi és infrastrukturális együttműködésünket a régió országaival”.

Hozzátette: ehhez erős vidékre van szükség, hogy Közép-Európa is erős és önálló erőközpont legyen, olyan érrendszert kell kialakítani, hogy a vérkeringés megfelelően tudjon működni, olyan hálózatokat kell kiépíteni, melyek összekötik a vidék minden csomópontját.

“Ezen a téren pedig jó irányba haladunk, az elmúlt időszakban felkészültünk a rákapcsolódásra a változó világrend következtében létrejövő új kereskedelmi útvonalakra, hiszen Magyarország a harmadik legnagyobb ütemben bővítette gyorsforgalmi hálózatát az Európai Unióban, mára a 25 megyei jogú városból mindössze néhány olyan van, amely nem kapcsolódik közvetlenül a gyorsforgalmi úthálózatra és a magyar emberek 87 százaléka legfeljebb 30 percen belül rá tud kapcsolódni ezekre az ütőerekre” – tette hozzá, megjegyezve: a Papex nemcsak a rá bízott feladatot hajtja végre az út megépítésével, hanem munkájával hozzájárul egy nagyobb küldetés teljesítéséhez is.

Az elmúlt 12 esztendő a növekedésről, az építkezésről, a kiszámíthatóságról és a békés fejlődésről szólt – mondta Varga Judit, és kitért arra, hogy most, amikor a szomszédban háború tört ki, ez a folyamat került veszélybe, a tét az, hogy békében tovább tudunk-e fejlődni, vagy ránk erőltetik az általunk nem kívánt háború terheit.

A nemzeti kormány felelősséget vállal minden magyar vállalkozásért, mert meggyőződése, hogy ezek a gazdaság motorjai, Magyarország fejlődésének zálogai, “hisszük, hogy Magyarország nem mehet előre nélkülük, ezért mindent megteszünk, hogy növekedésüket elősegítsük, mert aki értéket teremtett, azt meg kell becsülni és támogatni kell” – fogalmazott az igazságügyi miniszter.

Papp Zsolt, a kft. ügyvezető igazgatója bemutatta 1993-tól működő családi vállalkozását, majd arról szólt, hogy a cég filozófiája a mérnöki szemlélet és a magas minőségű, precíz és gyors munkavégzés, mellyel biztosítható  a megrendelők elégedettsége. Mint mondta: céljuk a stabil piaci jelenlét megtartása, valamint a folyamatos szakmai és technológiai fejlődés biztosítása generációkon keresztül. A főállásban tíz, a beruházásokon akár ötven embert is foglalkozató vállalkozás az elmúlt évben 900 millió forint árbevételt könyvelt el.

Fotó: MTI/Vajda János