Megújul a csapadékvíz-hálózat Aszalón

Helyi hírek

Csaknem 150 millió forint európai uniós támogatásból újul meg a csapadékvíz-hálózat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Aszalón – közölte a település önkormányzata az MTI-vel.

A község a Terület és Településfejlesztés Operatív Program Plusz forrásából 146 millió forintot kapott Aszaló környezeti állapotának javítására, az ár- és belvízkár, valamint a dombvidéki árvízveszély csökkentésére. Ehhez korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert – olvasható a közleményben.

Azt írták, hogy a csapadékosabb elmúlt évek súlyosbították a vízelvezetési problémákat. Az M30 autópálya némileg koncentrálja a vízfolyást, amely korábban a gyorsforgalmi út feletti területekről szállította a csapadékvizet a Honvéd utca felé.

Ennek kezelésére az út mindkét oldalán puffertározók létesülnek, amelyek csillapíthatják az árhullám levonulását, és így a kifolyás is szabályozottabb lehet. A Honvéd utcában a jelenlegi vízelvezető árok nem képes elvezetni az összegyűlő vizet, így az elöntés elkerülésére új árok kialakítására van szükség.